Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα

“Τα αόρατα παιδιά”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Το Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών «Δικαίωμα στην Οικογένεια» ως φορέας υλοποίησης και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΑΕ) ως εταίρος  υλοποιούν το ΄Εργο «Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα/Τα αόρατα παιδιά», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αctive citizens fund, από τις 21/11/2022  έως τις 31/3/2022, στις πόλεις Καλαμάτα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. 

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

για την προστασία των  δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων για τα  παιδιά που ζουν σε ιδρύματα  σύμφωνα με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στις Ειδικές Εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη, Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 9:30 – 16:30 Δημαρχείο Ιωαννίνων (φουαγιέ)

Το εργαστήριο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, από ισάριθμους εκπαιδευτές, στους τομείς : α) Δικαιώματα των παιδιών που παραβιάζονται μέσα σε ιδρύματα σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τις Εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη, Κύκλος Δικαιωμάτων β) Δευτερογενής κακοποίηση των ανηλίκων σε ιδρύματα, εντοπισμός κακοποίησης, αντιμετώπιση του προβλήματος γ) Η κοινωνική εργασία πρόληψης και αντιμετώπισης της κακοποίησης μέσα σε ίδρυμα δ) Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων με την πρόσφατη υπουργική απόφαση και η συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων – Η αναδοχή ως μέτρο προστασίας του δικαιώματος των παιδιών στην οικογενειακή φροντίδα.

Απευθύνεται 40 πτυχιούχους Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικής, Νομικής, εθελοντές σε μονάδες κοινωνικής προστασίας ανηλίκων, εργαζόμενους ή μη και στόχος η κατανόηση της παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών και ο τρόπος που συμβαίνει καθώς και η χορήγηση πρακτικών τεχνικών σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την αντιμετώπισή τους.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους: 1) Γιώργο Μόσχο, νομικό, π. Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη, Συνήγορο του Παιδιού 2) Γιώργο Νικολαϊδη, ψυχίατρο, Δ/ντη στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π) 3) Σοφία Κωνσταντέλλια, κοινωνική λειτουργό τ. Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και 4) Ελένη Γεώργαρου, νομικό τ. δικηγόρο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, εμπειρογνώμονα παιδικής προστασίας & Πρόεδρο του Δικτύου Αναδόχων Γονέων «Δικαίωμα στην Οικογένεια».

Αιτήσεις συμμετοχής: Εmail: fospavonet@gmail.com με την ένδειξη: Για το workshop Iωαννίνων.  Μαζί με την αίτηση που θα αποσταλεί προς συμπλήρωση, πρέπει να σταλεί πτυχίο των αναφερόμενων ειδικοτήτων, η βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση εργασίας ή εθελοντισμού. Πληροφορίες: τηλ. 2310.288010, 6977831631 ώρες: 9:00-17:00

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝΙΩΑΝΝΙΝΑ

 «Η διαβίωση σε ίδρυμα παιδικής προστασίας,  η πρόληψη και η  αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων- Ο θεσμός της αναδοχής και η συμβολή του στο δικαίωμα του παιδιού για οικογενειακή ανατροφή»

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 9:30 – 15:30 Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών «Δημ.Χατζής».

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. .

Πληροφορίες: Τηλ. 2310.288010, 6977831631

Αφήστε μια απάντηση


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.