Στηρίζω

ΙΙ. «Ανοίγοντας πόρτες στον κόσμο : Μια δράση για τα παιδιά με αναπηρία στις ιδρυματικές δομές, την αποϊδρυματοποίηση, την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή»

Τίτλος ΄Εργου: «ΣΤΗΡΙΖΩ» Επιχορήγηση δράσεων κοινωνικής στήριξης ΑΜΕΑ και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας – Θράκης

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος  2021

Φορέας Χρηματοδότησης: Υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας- Θράκης

Δράσεις που υλοποιήθηκαν

Θεσσαλονίκη, 20-23 Σεπτεμβρίου 2021

  • 3ο  Εκπαιδευτικό εργαστήριο επιμόρφωσης και εκπαίδευσης με τίτλο: «Η κοινωνική φροντίδα εγκαταλειμμένων ανηλίκων με ειδικές ανάγκες. Η αναδοχή και η υιοθεσία για παιδιά με αναπηρία, χρόνια νόσο, ψυχοκοινωνική διαταραχή και χρόνια κακοποίηση ή παραμέληση εντός της οικογένειας ή του ιδρύματος»   για 25 πτυχιούχους και φοιτητές Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας και Ψυχολογίας και επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς.

Θεσσαλονίκη, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021

  • ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Αναπηρία και Κοινωνία: Θεσμοί κοινοτικής ενσωμάτωσης, άρσης των στερεοτύπων και εξωιδρυματικής φροντίδας ανηλίκων και ενηλίκων με αναπηρία»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία «Αρωγοί του ιδρύματος ΄Αγιος Δημήτριος»