“ΒΡΕΣ ΦΤΕΡΑ”: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑμΚΕ) Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ

Η Γεωργία και η Εύα είναι δύο νέες γυναίκες, γεμάτες γνώσεις, εμπειρία, ουσιαστικές δεξιότητες και αυτό που λέμε, κοινωνική ευαισθησία. Θα τα δείτε παρακάτω… ΄Ομως είναι και πολύ ανήσυχες. Και ο δρόμος τους τις έφερε σε ένα ίδρυμα παιδικής προστασίας. Από αυτά τα “παλιού τύπου”, τα “ορφανοτροφεία”. Ακόμα “ορφανοτροφεία”… Και έκαναν πολύ εθελοντική δουλειά εκεί. Και πρόσφεραν ιδέες, με πιο σημαντική από όλες την ενεργοποίηση των εφήβων ώστε να μπορέσουν σιγά -σιγά να καταλάβουν τί χρειάζεται ο κόσμος “των μεγάλων”, πώς θα οργανώσουν τη ζωή τους βγαίνοντας από το ίδρυμα, πώς θα σταθούν στα πόδια τους αυτόνομα και με αξιοπρέπεια. Και σκέφτηκαν – η Γεωργία και η Εύα- ότι δεν υπήρχε τίποτα σημαντικότερα από το να εντάξουν τα παιδιά έμμεσα σε δραστηριότητες που οι ίδιες ανέπτυσσαν εθελοντικά, εισάγοντάς τα στη σύγχρονη τεχνολογία για τη μελλοντική επαγγελματική της (και προσωπική) αξιοποίηση. “΄Επεσαν σε τοίχο”. Τα ιδρύματα δεν μεγαλώνουν παιδιά για να τα βγάλουν έτοιμους ανθρώπους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, να τα εφοδιάσουν με όλα εκείνα τα προσόντα, όχι απαραίτητα ανώτατων σπουδών, που θα τους δώσουν τις στοιχειώδεις δυνατότητες να ζήσουν μια ζωή ανεξάρτητη και αυτάρκη. Μεγαλώνουν παιδιά χωρίς στόχο, χωρίς να εντοπίζουν και να καλλιεργούν δεξιότητες , χωρίς να παρέχουν κοινωνικές γνώσεις ακόμη και τις στοιχειώδεις. ΄Ετσι τα παιδιά των ιδρυμάτων πολύ συχνά δεν ξέρουν απολύτως τίποτα όταν φτάσουν στην ενηλικίωση, δεν έχουν γνώση του κόσμου και των αναγκών, δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή ενέργεια στον ενήλικο κόσμο χωρίς καθοδήγηση. ΄Ομως τότε είναι πλέον αργά για τη ζωή τους. Και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που ενήλικα παιδιά ζητούν τα ίδια να παραμείνουν στο ίδρυμα γιατί φοβούνται να ανοίξουν τα φτερά τους, δεν αντιλαμβάνονται τί συμβαίνει γύρω τους, δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν στις απολύτως αναγκαίες καταστάσεις (κατάθεση αίτησης, πληρωμές λογαριασμών, ενοικίαση σπιτιού, εκλογές , συναλλαγή με δημόσιες υπηρεσίες, νοσηλευτικές υπηρεσίες, τράπεζες, να αναζητήσουν εργασία κλπ). Οι δύο εθελόντριες, το πρόβλημα το εντόπισαν αμέσως. Και το σκέφτηκαν. Και είπαν πως μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στην εργασιακή (και κοινωνική0 ενδυνάμωση αυτών και άλλων ευάλωτων παιδιών. Και πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν την ΑμΚΕ με την επωνυμία “ΒΡΕΣ ΦΤΕΡΑ”. Και εμείς που πιστεύουμε ότι η δύναμη της αποτελεσματικότητας του έργου όλων μας βρίσκεται στη συνεργασία, θέλουμε να υποστηρίξουμε την εξαιρετική αυτή κίνηση, γιατί τα παιδιά των ιδρυμάτων στην εφηβεία τους την έχουν απόλυτη ανάγκη. ΄Ενα πρόγραμμα που τώρα ετοιμάζει η ΑμΚΕ “ΒΡΕΣ ΦΤΕΡΑ” μπορεί να ενδιαφέρει και αυτά τα παιδιά.

Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων για παιδιά εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας

Η “Βρες Φτερά” ΑΜΚΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος “Εκπαίδευση στις Πωλήσεις” Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1/7/2022 έως την Τρίτη 26/7/2022 και αφορά άνεργους νέους και νέες 18-29 ετών.
Η ανεργία των νέων, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη αλλά και η υψηλότερη μεταξύ των υπολοίπων δεικτών ανεργίας στη χώρα. Οι νέοι φαίνεται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Μπορεί, δε, κανείς να θεωρήσει τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα την πλέον ευάλωτη μεταξύ αυτών του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Η ΑΜΚΕ “Βρες Φτερά” έχει ως στόχο να ενδυναμώσει νέους και νέες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες στην πορεία τους στην ένταξη στην αγορά εργασίας και την οικονομική τους χειραφέτηση.
Οι ιδρύτριες της ΑΜΚΕ “Βρες Φτερά” Γεωργία Τσιαμαντά, Μαθηματικός- Μηχ. Πληροφορικής-MSc & Digital Transformation Expert και Εύα Μαρία Σαρηγιαννίδου, ΧημικόςMSc & Business Strategist ανήκουν στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της
πόλης και έχουν πολυετή πείρα στην εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα coding και τεχνικές πωλήσεων και επικοινωνίας αντίστοιχα.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικεύεται στην κατάρτιση νέων σε ρόλους πωλητών και πωλητριών για καταστήματα λιανικής, τουριστικών επιχειρήσεων (σερβιτόροι/ες και υπάλληλοι υποδοχής) και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κομμωτήρια, σερβιτόροι/ες, κέντρα αισθητικής κλπ). Η διδακτέα ύλη θα ολοκληρωθεί σε 50 ώρες και χωρίζεται σε 3 πυλώνες:
● ψηφιακές δεξιότητες,
● οικονομικός εγγραμματισμός και
● τεχνικές επικοινωνίας και πωλήσεων.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορεί να λάβει κανείς τη σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η εκπαίδευση στον πρακτικό ρόλο των πωλήσεων θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιους και όποιες λάβουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, να αναζητήσουν θέσεις εργασίας αναβαθμίζοντας άμεσα τις δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει ικανές ώρες εξάσκησης προκειμένου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να είναι σε θέση να αναλάβουν άμεσα το ρόλο τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι να υπάρχει ενεργή κάρτα ανεργίας κατά το τελευταίο εξάμηνο. Για την πλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας βάσει της υποβολής της φόρμας εκδήλωσης
ενδιαφέροντος. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα smartphone με δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της “Βρες Φτερά” ή τηλεφωνώντας στα τηλέφωνα 6958464859 (Σαρηγιαννίδου Εύα), 6976083505 (Τσιαμαντά Γεωργία). Στις 27/6/2022,(καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής) μεταξύ των ωρών09.00-12.00 θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης εγγραφές στην Αίθουσα Νερού.
Το έργο αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος YES! που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.
Χορηγός επικοινωνίας: skywalker.gr.
Υποστήριξη: Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Οικονομικών – Διεύθυνση Εξυπηρέτησης
Επιχειρηματία – Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητα

Αφήστε μια απάντηση


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.