Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

4η ΔΡΑΣΗ EΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

6 Ιούνιος 2023 @ 09:30 - 8 Ιούνιος 2023 @ 15:30

Πρόγραμμα: Αctive citizens fund

«Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα/Τα αόρατα παιδιά» είναι το έργο που υλοποιεί το σωματείο Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για την εξωιδρυματική κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων «Δικαίωμα στην Οικογένεια» με εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΑΕ) στο πλαίσιο του Προγράμματος Αctive citizens fund με διαχειριστή το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη και την Οργάνωση SolidarityNow. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας, ο Δήμος Ιωαννίνων, η Οργάνωση «ΕΛΙΖΑ Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού» με την υποστήριξη όλων των δράσεων από τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.
Η κρίση που διέρχεται και η κριτική που υφίσταται η ιδρυματική φροντίδα ανηλίκων στην χώρα από ιδρύματα κλειστής περίθαλψης με επίκεντρο τη συχνή, συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των ανηλίκων που διαβιούν σε αυτά. Η συνακόλουθη πλέον εφαρμογή του μέτρου της ανάδοχης οικογενειακής φροντίδας μόνο για τα παιδιά των ιδρυμάτων με τα θετικά αλλά και αρνητικά ζητήματα που έχει αναδείξει, καθώς και η έλλειψη μέχρι σήμερα ενός συγκροτημένου συστήματος κοινωνικής περίθαλψης των ανηλίκων στη χώρα μας που δεν θα οδηγεί εξ ανάγκης σε ίδρυμα, θα αποτελέσει το περιεχόμενο των δράσεων που οργανώνονται στη Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».

Λεπτομέρειες

Αρχή:
6 Ιούνιος 2023 @ 09:30
Τέλος:
8 Ιούνιος 2023 @ 15:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
fosterparentsnet.gr

Διοργανωτές

Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών “Δικαίωμα στην Οικογένεια” Πρόγραμμα Αctive Citizens fund ΄Εργο: Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα/Τα αόρατα παιδιά”
ΕΛΙΖΑ Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Χώρος Διεξαγωγής

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”
Ακαδημίας 50
Αθήνα, Αττικής 10360 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
6977831631
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής